Ieșirea din Matrix

flower-22656_1280
Iertându-te pe tine mă vindec pe mine!
11 aprilie 2016
EgoEinsteinedited_zps5c35ddf5
Primul pas către o viață echilibrată: îmblânzirea Ego-ului!
27 iulie 2016
Arata tot

Ieșirea din Matrix

ocean-1178428_1280

       Suntem călători prin spațiu și timp. Suntem scântei de lumină divină veniți să luminăm cu potențialitatea noastră întunericul vidului, inexistenței… Am coborât voluntar în planul densității, materiei, pentru a da formă manifestării și a contribui prin puterea noastră creatoare la marea lucrare de „auto-cunoaștere” a Creatorului. Modul în care o facem este dăruit de Cel ce ne-a dat formă cu un instrument magic, pe care am venit să învățăm să-l folosim aici, „liberul nostru arbitru”. Astfel, ni s-a dăruit posibilitatea de face alegeri conștiente. Putem să ne folosim liberul arbitru pentru a ne deschide posibilități noi de manifestare, experiență și cunoaștere sau putem rămâne sub „imperiul limitat al cunoașterii materiei” într-o lume tridimensională așa  cum fost educați să credem că existăm.

       Alegerea mea de astăzi se îndreaptă spre deschiderea către cunoaștere, către alegerea conștientă a unui nou mod de gândire care să inspire și să deschidă noi posibilități de dezvoltare pentru toți cei ce vor citi aceste rânduri. Cred cu adevărat că fiecare ființă umană are un potențial fantastic de a crea evoluție prin a dărui, a împărtăși, a împărți cu toți ceilalți cunoașterea sa, prin a iubi și a onora tot ceea ce există! Activarea și dezvoltarea acestui potențial te va ajuta să conștientizezi cine ești, ce ești, de unde vii și încotro te îndrepți, de ce ai venit aici și ce ai de făcut!

       Întrebările de mai sus pot părea simple, însă găsirea răspunsurilor poate însemna ani de căutări și studii. Fiecare își va găsi propriile răspunsuri însă pentru aceasta va avea nevoie să pășească în Cunoaștere. Iar procesul „cunoașterii” presupune învățare, experimentare, deschidere spre nou, schimbare, adaptare. Orice căutător de răspunsuri la întrebările fundamentale ale vieții are nevoie de aceste „instrumente” pentru a-și găsi Locul și Menirea.

       Celebra actriță america Eleanor Powell spunea că : „…suntem ceea ce ne dăruiește Dumnezeu. Ceea ce devenim este darul nostru către EL”. Venim în viața pământeană cu toate atributele noastre divine dăruite prin actul creației de Tatăl, uităm însă de o mare parte a acestui potențial pe care îl avem în noi la marea trecere prin Vălul Uitării și ajungem să ne identificăm cu rolurile noastre „pământene”, asemenea actorilor dintr-o piesă de teatru.

       Vă invit să vă adresați o întrebare simplă și să observați cu atenție răspunsurile care vă vin în minte. Întrebare este: „Cine sunt eu?”

       Câți dintre voi ați răspuns cu: „… sunt profesorul X” sau „sunt Y, mama lui Z”? Dacă am face o statistică ați fi uimiți să descoperiți cât de mulți oameni se identifică cu jobul pe care îl au sau cu rolul pe care îl joacă în familie. Ce se întâmplă însă dacă pășim în afara acestui rol?

       Cum ar suna însă răspunsul vostru dacă într-o zi, ați naufragia pe o insulă necunoscută, unde nu există civilizație, tehnologie, așezări umane, membrii ai familiei… ci doar cadrul natural așa cum l-a lăsat Dumnezeu? Și ați rămâne singur acolo o perioadă, suficient de îndelungată… încât să pierdeți șirul zilelor și anilor care trec… Încercați să vă vizualizați într-o asemenea ipostază! Care ar fi răspunsul la : „Cine sunt eu?”

       Ați primit un răspuns diferit, nu-i așa? Lumea, așa cum o știați voi, vă pare dintr-o dată irațională, lipsită de sens? Ce s-a schimbat? Ce mai rămâne după ce v-ați dezbrăcat de roluri?

       Ei bine, dincolo de aceste roluri pe care ni le-am asumat cu atâta responsabilitate, avem oportunitatea să ne apropiem de Sinele nostru, de cel care ne-a fost întotdeauna prieten și niciodată dușman, de cel care știe totul despre noi și față de care nu avem nevoie de nicio mască. :) Acolo, adânc în interior, vom găsi ceea ce ne definește și ne face cu adevărat liberi și împliniți.

       „Singura răspundere adevărată este față de propriul tău potențial, față de propria ta inteligență și conștientă, față de acțiunea conformă cu ele.”

                                                                                                                                                                                               OSHO

     Apropierea de Sinele interior îți va deschide poarta către alte dimensiuni ale conștiinței, unde poți găsi răspunsuri și la celelalte întrebări fundamentale: „Ce sunt?”, „De ce am venit aici?” sau „Încotro mă îndrept?”. Cum spuneam la începutul articolului, găsirea răspunsurilor este  o adevărată călătorie, plină de provocări, explorări și schimbări. Presupune ieșirea din rutina zilnică, aproape robotică și folosirea timpului personal într-un mod creativ și util, care să contribuie la dezvoltarea personală și spirituală. Sau cum îmi mai place mie să spun „ieșirea din matrix”… fără vreo legătură directă cu celebrul film: „The Matrix”.

       Ce înseamnă „ieșirea din matrix” sau a păși în afara granițelor linearității?

      Înseamnă un mod diferit de a-ți gândi și construi viața, fără a mai putea fi influențat atât de ușor de modelele pe care societatea modernă le promovează cu atâta agresivitate. Și asta presupune:

 • Eliberarea de obsesia „materialismului”, prin asta însemnând „pasiunea” de a aduna bunuri materiale care nu îți sunt neapărat necesare, ci doar pentru că sunt la modă sau le-ai văzut într-un clip publicitar care te-a impresionat atât de mult încât ai luat decizia să le cumperi (chiar dacă pentru asta înseamnă să te îndatorezi și să-ți faci rate).  :)
 • Renunțarea la iluzia separării, care ne hrănește comportamentul „egotic”. Ești parte din TOT, așa cum totul este în Tine! Mai precis, să ajungi să înțelegi că tot ceea ce există este interconectat la nivel vibrațional, și că orice acțiune a ta nu te influențează doar pe tine ci influențează Întregul! E ca atunci când arunci o piatră în apă: undele formate de locul în care piatra atinge apa se propagă în cercuri, transmițând vibrația acțiunii pietrei de-a lungul suprafeței de apă. Suntem separați doar în aparență (pentru că tot oamenii au creat conceptele  de separare religioasă, naționalitate, poziție socială, apartenență politică, etc).  În esență sau în spirit suntem toți la fel, Dumnezeu ne-a creat pe toți „după chipul și asemănarea sa”, cu același potențial de manifestare.
 • „Hrănirea spiritului”- folosește-ți timpul pentru a-ți crește gradul de conștientizare, de creativitate, de  dezvoltare a abilităților cu care ești înzestrat. Încearcă să înlocuiești activitățile ne-productive de genul celor „mă uit la un film ca să nu mă plictisesc” cu activități care să te ajute să te dezvolți, să îți stimuleze gândirea și inspirația. Alege să cunoști… și vei descoperi că nu mai poți fi manipulat atât de ușor!

       A ajunge să te cunoști pe tine însuți cel adevărat, Sinele tău interior, înseamnă să îți cunoști valorile, motivația, credințele, scopul, viziunea și misiunea de viață! Și asta nu din perspectiva a ceea ce ți-au spus alții despre tine ci din ceea ce ai descoperit tu că reprezinți! Și pentru asta, ai nevoie să intri în introspecție, să înveți să te autodescoperi, cu tot ceea ce reprezinți tu cu adevărat. Și poate acolo, adânc sedimentate, vei găsi lucruri care o să-ți placă mai mult sau mai puțin, este nevoie să le accepți, să le integrezi și să înveți să le iubești! Toate reprezintă aspecte ale tale, sunt parte din tine.

       Și pentru că în fiecare articol al meu veți găsi și o parte practică, vă propun în continuare să lucrați un exercițiu care să vă ajute să treceți dincolo de zidurile rolurilor asumate până acum și să vă descoperiți adevăratul Sine.

      Pentru acesta veți avea nevoie de un creion și o foaie de hârtie pe care să vă notați răspunsurile la întrebările mele, așa cum vă vin ele în minte prima dată, fără a le modifica în vreun fel. Aveți nevoie și de liniște, așa că vă recomand să vă retrageți undeva unde să nu fiți deranjați.

       Citiți fiecare întrebare și răspundeți. Nu treceți la întrebarea următoare fără a răspunde la cea dinainte. Sunteți pregătiți? :) OK, să începem!

       Începeți prin a vă vizualiza în afara rolurilor cu care sunteți obișnuit să lucrați zilnic: mai precis, e nevoie ca în următoarele 10 minute, să nu vă mai gândiți la voi ca fiind fiind fiul/fiica lui „X”, fratele sau sora lui „Y”, mama sau tatăl lui „Z”. De asemenea nu mai sunteți angajatul  sau patronul unei firme, coleg și prieten. Gândiți-vă doar la voi înșivă. Ok. Acum începeți să răspundeți la întrebări:

 1. Care sunt abilitățile mele? La ce mă pricep foarte bine și o fac cu ușurință și plăcere?
 2. Care sunt valorile mele? Mai precis, ce este important pentru mine ca și calitate a oricărui lucru în care sunt implicat? Sau ce mă motivează cu adevărat?

Exemple de valori: iubirea, respectul, echilibrul, creativitatea, competența, eficiența, dreptatea, încrederea, egalitate, libertate, politețe, sinceritatea, toleranța, răspunderea, sănătatea, acceptarea, utilitatea, prietenia, pacea, schimbarea, mila, bogăția, faima, curațenia, adevărul, luxul, norocul, disciplina, succesul,  confortul, etc.

 1. Care este motivația mea în viață? Ce mă face să merg înainte, zi după zi? În ce îmi investesc energia, cunoștințele și resursele? Ce mă face să fiu cu adevărat pasionat și implicat?
 2. Care este viziunea mea pentru viața aceasta, independent de oricine altcineva? Ce planuri și vise care să-mi susțină viziunea și motivația am pentru următorul an? Dar pentru următorii 5 sau 10 ani?
 3. Care este scopul vieții mele? Ce consider eu că am de făcut în această viață?

       Dacă e prima dată când lucrezi un astfel de exercițiu, vei descoperi că unele din răspunsuri probabil vor fi influențate de rolurile/responsabilitățile tale sociale. Nu este cazul să te îngrijorezi dacă nu ai reușit să treci dincolo de aceste roluri din prima încercare. Exercițiul este foarte puternic în sine, pentru că te provoacă să ieși din tiparele în care trăiești în mod obișnuit și te duce într-o zonă de explorare, într-un teritoriu pe care nu l-ai mai încercat până acum. Prin faptul că ai acceptat să lucrezi acest exercițiu, ai deschis deja poarta către acea Cunoaștere despre care vorbeam la începutul articolului. Vei începe să devii din ce în ce mai conștient de gândurile și acțiunile tale. Le vei vedea într-o lumină diferită, cu mai mult sens și conținut pentru tine. Și asta e minunat!

       Pentru acei dintre voi care vă doriți să vă cunoașteți și să vă înțelegeți mai bine drumul pe care aveți de parcurs, veți  regăsi în continuare câțiva pași care  m-au ajutat  pe mine și pe cei cu care am lucrat să ne remodelăm viața.

 1. Lărgiți-vă în mod constant Cunoașterea! Alocați-vă zilnic un interval de timp în care să vă creșteți această cunoaștere!
 2. Începeți să faceți lucruri neobișnuite pentru voi, permiteți-vă să vă aflați în contexte noi, din care să puteți genera o experiență de învățare!
 3. Provocați-vă limitele!
 4. Exersați introspecția interioară!
 5. Fiți atenți la ceea ce vă spune inima voastră! Urmați-vă intuiția!
 6. Focusați-vă asupra țelului/scopului pe care l-ați găsit în exercițiu! Vizualizați-vă ca și când sunteți deja acolo, având scopul atins!
 7. Atenție la ce și cum gândiți! Fiți pozitivi și ecologici! Încercați să „hrăniți” cu energia voastră doar acele gânduri care să vă fie de folos vouă și care să nu impacteze negativ în vreun fel tot ceea ce există în jurul vostru!
 8. Respectați-i pe ceilalți și prețuiți tot ceea ce vă oferă mama Gaia, minunata noastră gazdă în această călătorie!
 9. Mulțumiți Creatorului pentru tot ceea ce v-a fost permis să cunoașteți și să experimentați!
 10. Iubiți-vă Sinele interior cu tot ceea ce trăiește în voi!

Pănă data viitoare, vă doresc să pășiți inspirați pe calea voastră divină!

Dacă ți-a plăcut articolul și simți că rezonezi cu informația prezentată te invit să te înscrii la newsletterul NLP Experience aici ).

Sursa foto: Internet

Dacă doriți să-mi împărtășiți feedback-ul vostru vă invit să-mi scrieți pe mail la carmenelena.radu@nlpexperience.ro sau să îți spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

© Carmen Elena Radu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informația pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai dacă se menționează numele autorului și adresa paginii originare în care a apărut articolul: www.nlpexperience.ro

Înscrie-te gratuit la newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download