Iertându-te pe tine mă vindec pe mine!

girl-776221_1280
Pași către lumină: accesarea energiilor benefice!
21 martie 2016
ocean-1178428_1280
Ieșirea din Matrix
29 mai 2016
Arata tot

Iertându-te pe tine mă vindec pe mine!

flower-22656_1280

Dragi cititori,

      Pentru articolul de astăzi, m-am oprit la o tematică sensibilă, profundă, parte a unei experiențe de viață a oricărui om venit să trăiască o experiență terestră pe acest Pământ, indiferent de rasă, naționalitate sau apartenență religioasă. O să vă vorbesc astăzi despre una din una din cele mai simple și mai puternice terapii din câte există și anume terapia iertării.

      Drumul către practicarea iertării adevărate, a iertării conștiente și profunde, „din inimă” cum se spune în popor, este drumul către lumină, către redescoperirea propriei ființe și către redefinirea apartenenței la creația divină. E mai degrabă un proces în care înveți din nou despre tine și despre ceilalți, înveți să recunoști și să onorezi esența divină din tot ceea ce există. Redescoperi modul în care te-ai format, conștientizezi și apoi modelezi tiparele de gândire pe care le folosești, îți găsești locul și te integrezi armonios în Matrice.

       Și pentru că vorbeam mai devreme despre a  recunoște și a onora esența divină din tot ceea ce există, aș vrea să vă gândiți pentru câteva secunde cum faceți voi acest lucru?  Ce înseamnă pentru voi acest lucru?

      Pentru mine, a onora esența divină a celuilalt începe o dată cu primul contact: momentul în care privirile se întâlnesc și determină conștientizarea prezenței celuilalt. Acest prim schimb energetic de la nivelul ochilor este extrem de important, felul în care privim, energia care pleacă prin ochii noștri determină în mare parte reacția pe care o primim de la persoana cu care ne-am întâlnit și felul în care ne vom saluta.

     „Salutul” presupune onorarea prezenței divine a celuilalt, în care primim și dăruim energie. Vă mai amintiți celebrul film „Avatar” al regizorului James Cameron? Populația Na’vi care locuia planeta Pandora, practica o formă specială de salut „I see you!” adică „ Te văd!” cu tot ceea ce însemni tu, conștientizez și respect valoarea din tine.

         În unele culturi tradiționale asiatice, precum cea hindusă, întâlnim o formă specială de salut, care constă dintr-o ușoară plecăciune având mâinile împreunate în dreptul inimii, însoțită de cuvântul „Namaste!”.

       Conform definiției date de Wikipedia, „namaste” este compus din „nama” care înseamnă „ceea ce nu-mi aparține” și semnifică renunțarea la propriul eu în fața celuilalt și „te”, în traducere simplă:„ Mă închin ție!”. O formă mai cuprinzătoare de a interpreta acest salut ar fi: „ Lumina din mine recunoaște lumina din tine!” sau „Divinitatea din mine salută divinitatea din tine!”.  Perspectiva se schimbă consistent când practici o asemenea formă de salut, spiritul tău nu se mai simte izolat, separat de ceilalți ci tinde spre Unitate, conștientizează în mod aproape natural că este parte din TOT și din TOATE, împreună cu cel pe care l-a onorat prin salutul său.

            Văzută din perspectiva unității și a respectului pentru tot ceea ce există, practicarea iertarii devine mai ușoară, mai  profundă și eliberatoare! Sinele tău știe instinctiv că iertându-se pe sine și iertându-i pe ceilalți se apropie mai mult de starea de echilibru, de plenitudine, de AUTOVINDECARE! Se deschide astfel poarta catre energia în care puteți practica din inimă terapia iertării: Acele cuvinte ce par atât de simple:

„IARTĂ-MĂ!”,

„TE IERT!”

„MULȚUMESC!” și

„TE IUBESC!”

capătă conținut și semnificație, iar cel ce le rostește se conectează la energia vindecătoare a iertării.

       Iertându-te pe tine mă vindec pe mine!  Îmi „repar” practic circuitul care mă conectează la Unitate și conștientizez că ceea ce m-a deconectat temporar de la aceasta, este doar modalitatea în care eu am gândit și m-am raportat la ceea ce mă înconjoară.

           Gândirea noastră scrie ca o peniță invizibilă „romanul”vieții noastre.

         În tradiția hawaiană, vechii „kahuna” considerau că lumea în care trăim este o proiecție a gândurilor noastre, realitatea pe care o percepem fiind o țesătură magică pe care o țesem fiecare dintre noi, cu fiecare gând, cu fiecare faptă, în fiecare milisecundă.  Am găsit la acești înțelepți („kahuna” în limba hawaiană înseamnă „păstrător al secretului” și este asimilat drept drept preot sau vraci de către comunitate) o metaforă superbă,  prin care noi, oamenii suntem „grădinarii” iar mintea noastră este „grădina” unde ne plantăm semințele- adică gândurile. Gândurile pe care le vom cultiva, pe care le vom îngriji și le vom „hrăni” cu energia noastră, acelea vor rodi, vor produce efecte în planul acestei dimensiuni sub forma experiențelor de viață pe care le traversăm în fiecare zi. Tot ceea ce experimentăm în această viață este produsul modului nostru de a conceptualiza, de a da formă și vibrație gândurilor, ce se vor propaga mai departe, asemenea undelor radio și se vor materializa în întâmplările, oamenii și relațiile care apar  în viața noastră.

          Cercetătorii spun că zilnic ne trec prin minte aproximativ 60 000 de gânduri… wow, veți spune, asta e destul de mult… și eu o să completez și o să vă spun că asta înseamnă un uriaș potențial creator. Depinde însă de fiecare dintre voi cum îl folosiți. Suntem educați de mici, să împărțim ce ce ni se întâmplă în bine sau rău, să punem etichete și să judecăm… pe noi înșine, pe ceilalți, funcție de niște standarde sociale pe care le asimilăm ca fiind criterii de valoare, pe baza cărora ne formăm o scară de valori, cristalizate mai apoi în convingeri, identitate și apartenență. Ca un paradox, ne obișnuim să transferăm către exterior tot ceea ce nu ne convine și astfel tot ceea ce nu e conform cu sistemul nostru de valori, nu mai este bun. Evităm să ne asumăm responsabilitatea atunci lucrurile nu mai funcționează așa cum ne dorim și găsim imediat vinovați, de obicei în cercul în care ne învârtim (familie, loc de muncă, prieteni) extrapolând apoi spre sistemul social din facem parte.

         Ceea ce nu suntem însă învățați să conștientizăm este faptul că atunci când pun o etichetă, când judec, când spun că cineva este vinovat sau responsabil pentru ceea mi se întâmplă, acționez de fapt asemenea unui proiector cinematografic, trimit o proiecție sub forma unei emisii energetice către exterior, încărcată cu o anumită vibrație, care nu e una tocmai pozitivă sau altfel spus nu are o frecvență înaltă care să producă efecte benefice. Este momentul în care nu mai onorez divinitatea din ceilalți și în care mă îndepărtez de mine însumi. Dau putere Ego-ului, care începe să construiască scenarii, să fabuleze, să creeze o întreagă poveste care să susțină judecata pe care am făcut-o, astfel încât eu să mă simt îndreptățit și curajos să învinovățesc și să judec în continuare.

          Ne este greu să ieșim din această paradigmă de gândire și să realizăm că ceea ce atragem în viața noastră sunt doar aspecte ale noastre în oglindă, care au nevoie să fie lucrate și îmbunătățite… dar pentru asta, e nevoie să ne aducem mai întâi aminte un lucru esențial: Dumnezeu ne-a creat pe toți la fel de perfecți, din aceeași „substanță”, după chipul și asemănarea sa! Suntem parte din Una și aceeași Matrice energetică care a creat TOT ceea ce există, prin urmare în fiecare dintre noi se regăsește aceeași esență și perfecțiune divină.

         Este nevoie să înțelegem și să aplicăm la nivel profund cele de mai sus pentru a putea practica IERTAREA!

         NAMASTE  TUTUROR!

Dacă ți-a plăcut articolul și simți că rezonezi cu informația prezentată te invit să te înscrii la newsletterul NLP Experience aici ).

Sursa foto: Internet

Pentru cei ce vor să-mi împărtășească feedback-ul lor, puteți să-mi scrieți pe mail la carmenelena.radu@nlpexperience.ro sau să vă spuneți părerea în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

© Carmen Elena Radu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informația pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai dacă se menționează numele autorului și adresa paginii originare în care a apărut articolul: www.nlpexperience.ro.

Înscrie-te gratuit la newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download

Te invit sa te inscrii la newsletterul NLP Experience.

Vei primi astfel in mod gratuit e-book-ul

ARHITECTUL INTERIOR
Creatorul unei noi experiente

Vei primi un email cu linkul de download